In deze podcast gaan Daan van Eendenburg en Willem van Stempvoort in gesprek met mensen voor wie hun geloof het belangrijkste is in hun leven. De gasten vertellen over hun leven en welke rol geloof daarin gespeeld heeft en nog steeds speelt. Wil je meer weten? Mail dan: daanvaneendenburg@gmail.com

Luisteren via:

Podcast episodes

28 jun. 2023

#3 Hilbrand Henstra

In deze aflevering gaan we in gesprek met Hilbrand Henstra. Hij vertelt onder meer over zijn jeugd en zijn bijzondere trip naar familie in Canada. Ook gaat het over het monnikenwerk dat hij, samen met anderen, verrichtte om de Statenvertaling in te typen en beschikbaar te stellen voor de Online Bible. Iets waar vele christenen tot op de dag van vandaag profijt van hebben.

9 mrt. 2022

#2 Jürgen Brandt

Jürgen wordt geboren in Duitsland en laat zich op zijn 21e uitschrijven bij de evangelische kerk. Hij wil niks meer met het geloof te maken hebben. Bijna 50 jaar later is hij overtuigd christen, woont hij in Nederland en geeft hij wekelijks Bijbelstudies door het hele land. Jürgen vertelt over zijn jeugd en waarom het goed uitkwam dat hij goed kon zwemmen. Ook hebben we het over zijn carrière bij de Duitse politie, waar hij binnen no-time hoofdcommissaris werd.

Studies van Jürgen vind je onder andere hier: http://www.bereadrachten.nl/sprekers/jurgen-brandt/

Muziek: Joey Pecoraro

11 jan. 2022

#1 Ab Klein Haneveld

Ab vertelt over zijn onstuimige jeugd en de relatie met zijn vader. We hebben het over de tijd dat hij in een fabriek werkte, maar tijdens dat werk toch constant Bijbelstudie deed. Uiteindelijk vallen de vele aanvragen niet meer te combineren met zijn werk en wordt Ab fulltime Bijbelleraar. Tijdens het gesprek legt Ab uit wat in zijn ogen de kern van het christelijk geloof is.

Studies van Ab vind je hier: https://www.bijbelstudie.nl/bijbellezingen/

Muziek: BBC Combo